Huis Schellekens

HuisSchellekens_zitruimteHuis Schellekens (home Schellekens) is the house built in 1936 by Jozef Schellekens for himself and his family. Inspired by Dutch Modernism and  New Objectivity, it was not really accepted by the neighbours in Turnhout. For years it was covered in ivy to cover the architecture that was too modern for the area. In 2012 it was restored to its original shape and colours and made public.

The house is light and airy with large windows. By taking samples they tried to get back to the original colours in the rooms.

More information on: www.jozefschellekens.be.

Visits are organised with the help of AR-TUR and the grandson of Jozef Schellekens who is also an architect. (All the websites are in Dutch.) I’m one of the guides ;o)


BlogpostHuisSchellekensHuis Schellekens uit 1936 is gebouwd door architect Jozef Schellekens als woning voor hem en zijn familie! Het gebouw met het platte dak en veel te grote ramen werd niet geaccepteerd in de wijk. Meer informatie op: www.jozefschellekens.be. Er worden rondleidingen georganiseerd door AR-TUR en de kleinzoon van Jozef Schellekens, ook een architect. Ik ben één van de gidsen voor de rondleidingen ;o)